Dambulla en Kandy

Door: MP

Blijf op de hoogte en volg Marjon

29 Juli 2017 | Sri Lanka, Kandy

Na een snelle duik in zee, zwembad en douche zijn we gaan ontbijten. Om 8u zaten we weer in de bus richting Kandy. Eerst hebben we een stop gemaakt bij de juwelenhandel; ik heb mezelf verwend met een mooie ring met een langwerpige aquamarijn, past mooi in het rijtje. Daarna stopten we bij de rotstempels van Dambulla die verscholen liggen achter de grootste gouden boeddha (30m) van Sri Lanka, en super kitsch. De grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka bestaat uit vijf grotten. Er bevinden zich oude Boeddhabeelden en historische kunstwerken met beeltenissen van Boeddha’s leven. Bijna elke centimeter van de rotswanden is prachtig beschilderd door ijverige monniken. Op het terrein bevindt zich ook een Boeddhistisch klooster uit de 3e en 2e eeuw v. Chr. dat nog in gebruik is. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We hebben geluncht in het aangrenzende restaurant, de jongens een cheeseburger (wel kaas, geen burger). Daarna zijn we naar de tempel, Nalanda Gedige gereden uit de 8e eeuw, die een mix is tussen hindoe en boeddhisme. Maar het was weer erg warm, enthousiasme voor tempels was even weg.
Toen in Matale bij een spice en herbalgarden een uitleg gekregen over ayurvedische (homeopatische) kruiden: de dag beginnen met kruidenthee voor de stoelgang, geen koffie en altijd kurkuma in het eten doen (in het kort). Nadat we een massage gekregen hebben, zijn we in het winkeltje los gegaan en een tas vol gezondheid gekocht!
Toen we in de buurt van Kandy kwamen hebben we de laatste 20km stapvoets moeten rijden door de drukte. We konden merken dat in Kandy meer geld verdiend wordt, luxere artikelen verkrijgbaar zijn en dus meer auto's rijden. Daarnaast was gister de jaarlijkse Perahera begonnen, festival ter ere van de tand van Boeddha dat bij volle maan in juli plaatsvindt. Vandaag is de processie, vanaf 18u een stroom van dansers, vuurspugers, acrobaten, olifanten etc. Geheel duurt 4-5u en dat zagen de kids niet zitten, daarnaast kost een kaartje €75 pp. Dus zijn we gaan eten bij de pizzahut, elk restaurant in Kandy is gesloten ivm de processie en naar ons hotel gegaan. Beetje boutique-achtige sfeer, erg leuk, Kaya Residence. Wij hebben een mega grote kamer, die we delen met de meisjes, want de prinsesjes vonden hun bed te hard. Een kopje groene thee gezet, dat is lekker na die zwarte bittere thee tot nu toe.

• 29 Juli 2017 - 19:39

Anneke:

Wat een heerlijke reis maken jullie toch. We smullen van de verhalen en belevenissen. Leuke foto's. Dior eet prima, wel zo af en toe een beetje voeren. Ze wordt zo lekker verwend. Een hele gezellige reis verder !